Gode råd til køb af børnesko
Magasinet Gå Godt har i samarbejde med fodterapeut Pia Bondorph samlet en række retningslinjer til dig, der skal købe børnesko. Se, hvad du bør lægge mærke til, når der skal investeres i de forskelli...
Få gode råd til hård hud
Du kan nemt google dig frem alskens 'gode' råd om, hvordan du kommer den hårde hud til livs. Men det er langt fra alle, der er lige gode. I Magasinet Helse kan du læse, hvad fodterapeuter råder dig til at gøre....
Gravide kan få nedgroede tånegle
15 procent af gravide får ondt i tåneglene, fordi de gror ned i siderne. Men der er ingen grund til at have ondt, når du kan få sat en lille, tynd stål- eller plastikbøjle tværs over neglen hos fodterapeuten...

3 ud af 4 diabetikere får ikke en årlig fodstatus

Årlig fodstatus ved fodterapeut

Der er i dag over ca. 260.000 diabetikere i Danmark, hvoraf kun godt 84.000 fik foretaget den årlige fodstatus ved en fodterapeut i 2013.

Det er et alarmerende lavt tal, som er med til at forklare, at fodterapeuter dagligt modtager diabetikere, hvis fodproblemer er opdaget alt for sent.  

Internationale undersøgelser viser, at regelmæssig fodterapi til diabetikere reducerer risikoen for fodsår og halverer risikoen for amputationer.

Derfor forudsætter National Klinisk Retningslinje for udredning og behandling af diabetiske fodsår (2013), at alle diabetikere får kontrolleret deres fødder mindst en gang om året. DSAM anbefaler, at dette som udgangspunkt skal ske ved en statsautoriseret fodterapeut.


Hvis du er diabetespatient - eller kender en diabetiker - er det meget vigtigt at forstå vigtigheden af, at få fødderne tjekket mindst en gang om året hos en statsaut. fodterapeut.

Klik hér og lær mere om den diabetiske fod.

Alt om Foden     Roskildevej 163, 1.     2620 Albertslund     Telefon 4320 5120     E-mail: gaagodt@lasf.dk