Gode råd til køb af børnesko
Magasinet Gå Godt har i samarbejde med fodterapeut Pia Bondorph samlet en række retningslinjer til dig, der skal købe børnesko. Se, hvad du bør lægge mærke til, når der skal investeres i de forskelli...
Få gode råd til hård hud
Du kan nemt google dig frem alskens 'gode' råd om, hvordan du kommer den hårde hud til livs. Men det er langt fra alle, der er lige gode. I Magasinet Helse kan du læse, hvad fodterapeuter råder dig til at gøre....
Gravide kan få nedgroede tånegle
15 procent af gravide får ondt i tåneglene, fordi de gror ned i siderne. Men der er ingen grund til at have ondt, når du kan få sat en lille, tynd stål- eller plastikbøjle tværs over neglen hos fodterapeuten...

HVEM BØR FÅ FØDDERNE TJEKKET?

Mere end 30% af befolkningen har haft smerter og problemer med deres fødder i løbet af en periode på en måned, viser både danske og internationale undersøgelser.

Især de mere end 320.000 diabetespatienter bør have særlig fokus på deres fødders sundhed, da fodsår hos både type 1- og type 2-diabetikere er en komplikation, der skal tages meget alvorligt. Sårene kan optræde både på tæer, fødder og underben. Fodsår kan medføre alvorlige infektioner, der i sidste ende kan føre til amputationer. Ved at have en god diabeteskontrol og gribe tidligt ind, kan man reducere antallet af fodsår og amputationer betragteligt. Derfor er forebyggelsen af fodsår meget vigtig, så diabetikere bør selv kontrollerer fødderne dagligt og regelmæssigt gå til en statsautoriseret fodterapeut.

 

Er det ikke kun ældre mennesker der går til fodterapeut?

Der er sikkert mange der har den opfattelse, at det kun er ældre damer der går til fodterapeut. Faktisk er det de færreste, der har en neutral fodstilling. Resten har i mindre eller svær grad forkerte fodstillinger, der kan medføre smerter i knæ, hofter og ryg. Fodterapeuterne kan nemt afgøre din fodstilling gennem et fodtjek. Fejlstillinger kan afhjælpes med specielle indlæg og træning.

Adskillige sportsfolk har fået forbedret deres præstationer, efter erkendelsen af, at have behov for indlæg i deres sko. Magasinet Gå Godt har blandt andet skrevet om golfspilleren Iben Tinning, badmintonspilleren Peter Gade, cykelrytteren Michael Mørkøv, håndboldspilleren Katrine Fruelund og tennisspilleren Mai Grage, der alle har haft megen glæde af deres indlæg, og som regelmæssigt får fødderne tjekket hos en fodterapeut.

 

Børn kan også have glæde af et fodtjek

Erfaringer fra landets fodterapeuter viser også, at børn kan have stor glæde af at få tjekket fødderne. Manglende lyst til at ville gå eller løbe, kan skyldes en fejlstilling i foden, men med de korrekte indlæg fra en fodterapeut, kan problemet afhjælpes.

 

Så måske skulle du hanke op i familien og få fødderne tjekket på Fodens Dag den 19. september 2019.

Alt om Foden     Roskildevej 163, 1.     2620 Albertslund     Telefon 4320 5120     E-mail: gaagodt@lasf.dk