Fodøvelser

10 nemme fodøvelser dine fødder vil elske

10 nemme fodøvelser dine fødder vil elske

 

Danske Fodterapeuter har produceret ti videoer med fodøvelser, der styrker fødderne og øger fleksibiliteten.

 

Alle har stor gavn af at træne fodens muskler. Det fodtøj og hårde underlag, vi bevæger os rundt på i dag, gør oftest mere skade end gavn. Fødderne bliver skæve og dovne, da vi ligeledes bevæger os mindre end tidligere. For at holde føddernes geniale konstruktion ved lige, kan det altså godt betale sig, at interessere sig for fødderne. Du kan gøre meget selv, for at holde dem både, sunde, smukke og optimalt fungerende.

Foden dækkes godt ind
Videoerne er produceret i et samarbejde mellem Danske Fodterapeuter og Lotte Paarup fra Den Intelligente Krop. Lotte Paarup er fysioterapeut og har en særinteresse i fødder. Hun fortæller, at hun har valgt øvelserne, så de passer til en bred skare af mennesker.
’Jeg har brugt mit kendskab til fodens funktion, og hvordan mange danske fødder opfører sig til at udvælge de ti øvelser. Tilsammen giver de en fin træning af hele foden, så den er dækket godt ind, hvis man bruger alle øvelser som et program’, fortæller Lotte Paarup.

Fakta om øvelserne

Hver fodøvelse varer mellem et og to minutter og styrker muskler eller øger smidighed på hvert sit område af foden. Fodøvelserne kan udføres både med hænder, forskellige bolde, elastikker og tåstrømper. Det er Lotte Paarup, fysioterapeut fra denintelligentekrop.dk, der viser øvelserne. Du kan frit hente, vise og linke til fodøvelserne.

Klik for at se øvelserne