Gode råd til køb af børnesko
Magasinet Gå Godt har i samarbejde med fodterapeut Pia Bondorph samlet en række retningslinjer til dig, der skal købe børnesko. Se, hvad du bør lægge mærke til, når der skal investeres i de forskelli...
Få gode råd til hård hud
Du kan nemt google dig frem alskens 'gode' råd om, hvordan du kommer den hårde hud til livs. Men det er langt fra alle, der er lige gode. I Magasinet Helse kan du læse, hvad fodterapeuter råder dig til at gøre....
Gravide kan få nedgroede tånegle
15 procent af gravide får ondt i tåneglene, fordi de gror ned i siderne. Men der er ingen grund til at have ondt, når du kan få sat en lille, tynd stål- eller plastikbøjle tværs over neglen hos fodterapeuten...

Få et fuldt fodtjek hos fodterapeuten

Fødder er udsatte, når man har diabetes. Derfor bør alle diabetikere årligt få en fodstatus hos en statsautoriseret fodterapeut.

Tænder, øjne og biler bliver tjekket regelmæssigt, men fødderne kniber det med. Sidste år var det kun en ud af fire diabetikere, som lagde vejen forbi en statsautoriseret fodterapeut.

”Fodstatus forebygger fodsår, fordi den viser, om der er faresignaler, man skal være
særlig opmærksom på. Mange diabetikere har pæne fødder, men kan pludselig få problemer, uden at man kan forudsige, hvornår det sker. Derfor er det meget vigtigt, at alle diabetikere årligt får kontrolleret deres fødder, så der ikke udvikler sig alvorlige komplikationer, som kræver langvarig behandling,” fortæller Therese Rye Jørgensen, fodterapeut på Fyn.

Inden en fodstatus starter hun med at kigge på, hvordan patienten bruger sine fødder i hverdagen, hvorefter hun undersøger for nedsat følesans og dårligt kredsløb. Desuden undersøger hun for forandringer i føddernes naturlige anatomi, som kaldes fejlstillinger.

”Afhængigt af, hvad undersøgelserne viser, giver jeg gode råd om køb af diabetesvenlige sko, og en vurdering af, om indlæg kan være med til at forebygge sår og andre problemer,” siger hun.

Hvis man får hård hud er det vigtigt at få det fjernet af en fodterapeut, fordi man ikke selv kan mærke, hvor man skærer, hvis man har nedsat følesans. Og hård hud kan let blive til sår, hvis man går meget på det.

”Statsautoriserede fodterapeuter har en viden om diabetiske fødder, der gør os i stand til udføre kvalificerede undersøgelser og vejlede folk. Desuden samarbejder vi tæt med lægerne i forhold til vores fodstatus, som også kan udleveres til hjemmesygeplejersker og sårambulatorier.”


Du kan læse mere om den diabetiske fod og fodstatus her.

Alt om Foden     Roskildevej 163, 1.     2620 Albertslund     Telefon 4320 5120     E-mail: gaagodt@lasf.dk