Gode råd til køb af børnesko
Magasinet Gå Godt har i samarbejde med fodterapeut Pia Bondorph samlet en række retningslinjer til dig, der skal købe børnesko. Se, hvad du bør lægge mærke til, når der skal investeres i de forskelli...
Er du i tvivl om, hvordan du skal snøre dine sko?
Fortvivl ikke. Dr. Shoelace (ja, det kalder han sig) har samlet hele 43 snøreteknikker, hvor du grundigt kan sætte dig ind i, hvad der er bedst til hvad, og hvordan du gør. Du finder de gode snørreråd her.

Medfødt hælfod (latin: pes calcaneo-valgus)

Hvad er medfødt hælfod?

Medfødt hælfod er, som navnet antyder, en medfødt tilstand, hvor fodryggen er bøjet helt opad mod underbenets forflade, samtidig med at hælbenet (lat: calcaneus) er udadvinklet (lat: valgus).

Fejlstillingen skyldes fosterets lejring i livmoderen, men der ses ingen misdannelse af knogler, led eller bløddele, hvorfor foden uden problemer kan føres tilbage til normalstilling.

Hvordan behandles det?

Tilstanden har tendens til at gå over af sig selv, hyppigst inden for barnets første levemåneder. Forældrene instrueres i at bevæge barnets fod frem og tilbage til normalstilling, og nedadbøjet nogle gange dagligt, praktisk i forbindelse med bleskift.

Det kan din fodterapeut/bandagist gøre:

I nogle tilfælde er tilstanden lidt mere sejlivet, hvorfor oprettende støttebind kan komme på tale.

Livet med hælfod:

Tilstanden er som nævnt fuldstændig godartet, og udsigten til en normal fod er overordentlig god.

Alt om Foden     Roskildevej 163, 1.     2620 Albertslund     Telefon 4320 5120     E-mail: gaagodt@lasf.dk