Gravide kan få nedgroede tånegle
15 procent af gravide får ondt i tåneglene, fordi de gror ned i siderne. Men der er ingen grund til at have ondt, når du kan få sat en lille, tynd stål- eller plastikbøjle tværs over neglen hos fodterapeuten...
Sådan køber du sunde sko
Hvad er et par gode sko? Er det ikke individuelt? Jo, men der findes en række grundregler for godt fodtøj, som du kan komme langt med. Vi har samlet en række gode råd her.

Medfødt hælfod (latin: pes calcaneo-valgus)

Hvad er medfødt hælfod?

Medfødt hælfod er, som navnet antyder, en medfødt tilstand, hvor fodryggen er bøjet helt opad mod underbenets forflade, samtidig med at hælbenet (lat: calcaneus) er udadvinklet (lat: valgus).

Fejlstillingen skyldes fosterets lejring i livmoderen, men der ses ingen misdannelse af knogler, led eller bløddele, hvorfor foden uden problemer kan føres tilbage til normalstilling.

Hvordan behandles det?

Tilstanden har tendens til at gå over af sig selv, hyppigst inden for barnets første levemåneder. Forældrene instrueres i at bevæge barnets fod frem og tilbage til normalstilling, og nedadbøjet nogle gange dagligt, praktisk i forbindelse med bleskift.

Det kan din fodterapeut/bandagist gøre:

I nogle tilfælde er tilstanden lidt mere sejlivet, hvorfor oprettende støttebind kan komme på tale.

Livet med hælfod:

Tilstanden er som nævnt fuldstændig godartet, og udsigten til en normal fod er overordentlig god.

Fodens Dag

Klik her for at få listen med arrangementer på Foden Dag

Alt om Foden     Roskildevej 163, 1.     2620 Albertslund     Telefon 4320 5120     E-mail: gaagodt@lasf.dk