Gravide kan få nedgroede tånegle
15 procent af gravide får ondt i tåneglene, fordi de gror ned i siderne. Men der er ingen grund til at have ondt, når du kan få sat en lille, tynd stål- eller plastikbøjle tværs over neglen hos fodterapeuten...
Gode råd til køb af børnesko
Magasinet Gå Godt har i samarbejde med fodterapeut Pia Bondorph samlet en række retningslinjer til dig, der skal købe børnesko. Se, hvad du bør lægge mærke til, når der skal investeres i de forskelli...
Sådan køber du sunde sko
Hvad er et par gode sko? Er det ikke individuelt? Jo, men der findes en række grundregler for godt fodtøj, som du kan komme langt med. Vi har samlet en række gode råd her.

Foden

De fantastiske fødder

Af Finn Bojsen-Møller, dr.med., universitetslektor

Hvis man ser på det stykkevist og delt, er foden et kropssegment for sig selv. Men den sidder på anklen, som sidder på benet, som sidder på kroppen, som styres af hjernen. Foden i sin funktion, i sin træning og sine sygdomme er derfor ikke bare et segment, den er lige så meget en del af helheden, og det må man ikke glemme.

De fleste dyr går på forfoden (eksempel: hund og kat) eller endog helt oppe på tæerne, neglene faktisk, som hov- og klovdyr. Hælbenet med achillessenen sidder langt oppe på selve benet, hvorved dyrene har opnået nogle lange afsætsknogler og mulighed for at være hurtige løbere.

Hos mennesket er hælbenet nede på jorden, og foden er relativt kort og bøjet 90 grader i forhold til underbenet. Herved har mennesket opnået en passende understøttelsesflade, så det kan stå og gå på to ben. Hastighed opnås i forbindelse med de øvrige led i benet især knæet.

.

Fodens Dag

Klik her for at få listen med arrangementer på Foden Dag

Alt om Foden     Roskildevej 163, 1.     2620 Albertslund     Telefon 4320 5120     E-mail: gaagodt@lasf.dk