Gode råd til køb af børnesko
Magasinet Gå Godt har i samarbejde med fodterapeut Pia Bondorph samlet en række retningslinjer til dig, der skal købe børnesko. Se, hvad du bør lægge mærke til, når der skal investeres i de forskelli...
Er du i tvivl om, hvordan du skal snøre dine sko?
Fortvivl ikke. Dr. Shoelace (ja, det kalder han sig) har samlet hele 43 snøreteknikker, hvor du grundigt kan sætte dig ind i, hvad der er bedst til hvad, og hvordan du gør. Du finder de gode snørreråd her.
Køb et gavekort til jul
Alle ved, at det er julemanden, der kommer med gaver, men Danske Fodterapeuter ved, at alle fødder kan have glæde af et gavekort til en fodbehandling.

Foden

De fantastiske fødder

Af Finn Bojsen-Møller, dr.med., universitetslektor

Hvis man ser på det stykkevist og delt, er foden et kropssegment for sig selv. Men den sidder på anklen, som sidder på benet, som sidder på kroppen, som styres af hjernen. Foden i sin funktion, i sin træning og sine sygdomme er derfor ikke bare et segment, den er lige så meget en del af helheden, og det må man ikke glemme.

De fleste dyr går på forfoden (eksempel: hund og kat) eller endog helt oppe på tæerne, neglene faktisk, som hov- og klovdyr. Hælbenet med achillessenen sidder langt oppe på selve benet, hvorved dyrene har opnået nogle lange afsætsknogler og mulighed for at være hurtige løbere.

Hos mennesket er hælbenet nede på jorden, og foden er relativt kort og bøjet 90 grader i forhold til underbenet. Herved har mennesket opnået en passende understøttelsesflade, så det kan stå og gå på to ben. Hastighed opnås i forbindelse med de øvrige led i benet især knæet.

.

Alt om Foden     Roskildevej 163, 1.     2620 Albertslund     Telefon 4320 5120     E-mail: gaagodt@lasf.dk